SeysCentra-Header_1600x275_Eetproblemen

Als eten niet iets
vanzelfsprekends is.

Eten kan soms een waar gevecht zijn. Tussen ouder en kind, omdat het kind niet wil eten of gewoonweg omdat alleen al de gedachte aan eten tot walgen leidt. Zo zijn er nog meer oorzaken die leiden tot voedselweigering of alleen maar kiezen voor eenzijdig eten. De officiële naam voor selectieve en/of restrictieve voedselweigering is ARFID, Avoidant Restrictive Food Intake Disorder. SeysCentra ontwikkelde beproefde en wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode's die helpen bij deze eetproblemen.

Eetproblemen

SeysCentra_categorie_eetproblemen-bij-peuters-en-kleuters

Eetproblemen bij peuters en kleuters

SeysCentra_categorie_eetproblemen-bij-kinderen

Eetproblemen bij kinderen

SeysCentra_categorie_eetproblemen-bij-jongeren

Eetproblemen bij jongeren

Download brochure voedselweigering

SeysCentra kent vele manieren om eetproblemen te behandelen. Wat belangrijk is om te weten, is dat een behandeling altijd op maat is. De aanpak die we kiezen past bij de persoon en het specifieke probleem. Zo weten we zeker dat een behandeling het beste resultaat heeft. Vul je naam en e-mailadres in en kruis de folder aan. Je krijgt dan een downloadlink per e-mail toegestuurd.

Bij vakken met * is invullen verplicht. Vraag is niet verplicht.
Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden
SeysCentra_eetproblemen_behandeling_alg

De behandelingen

SeysCentra heeft veel methodes om een eetprobleem effectief te behandelen.

SeysCentra_eetproblemen_blok_onderwijs

Aandacht voor onderwijs

Bij een behandeling zorgen we dat een kind geen achterstand oploopt in de klas.

SeysCentra_eetproblemen_blok_online-begeleiding

Online begeleiding

Wordt de behandeling thuis voortgezet, dan houden we contact door regelmatig te beeldbellen.

Veelgestelde vragen

Tot 18 jaar. Wij zijn genoodzaakt deze leeftijdsgrens in acht te nemen, omdat de behandelingen bij SeysCentra vrijwel altijd worden gefinancierd vanuit de Jeugdzorg. 

Voor kinderen met een ontwikkelleeftijd van jonger dan 5 jaar, creëren we een omgeving die lijkt op die van een kinderdagverblijf. We vormen een groep van ongeveer 7 kinderen in deze leeftijdcategorie. Tussendoor vinden de behandelsessies plaats, in een één-op-éénsituatie. Kinderen met een ontwikkelleeftijd van 5 jaar of ouder komen in de 'schoolgroep' terecht. Voor deze groep hanteren we een dagprogramma dat vergelijkbaar is met een gewone schooldag. 

Wij nemen vooraf contact op met de school. Daarbij overleggen we hoe we ervoor kunnen zorgen dat jouw kind zijn of haar lessen kan blijven volgen en niet te ver achterop raakt. Bijvoorbeeld door het meegeven van huiswerk. Ook maken we gebruik van de communicatietool Klasbord.

 

Er is geen sprake van vervangend onderwijs. Voor de leerplichtambtenaar kan er een verklaring worden opgesteld dat een kind bij ons in behandeling is. Daarvoor wordt vrijstelling verleend.

De betrokkenheid en inzet van ouders is cruciaal voor het slagen van de behandeling. Daarom worden ouders nauw betrokken bij de hele behandeling. De behandelbegeleider of persoonlijk begeleider van jouw kind brengt je wekelijks op de hoogte van de voortgang. Ook word je als ouder regelmatig uitgenodigd op de behandellocatie, om je de behandelmethode eigen te maken. Tegen het eind van het behandeltraject verwachten we dat je vaker op het behandelcentrum aanwezig bent. Op die manier kun je onze technieken straks ook in je thuissituatie toepassen.

Meestal kiezen we voor dagbehandeling, maar soms is 24-uursbehandeling noodzakelijk. Bij de intake bekijken we welke behandelvorm het beste aansluit bij de situatie van jouw kind.

 

 

Het cliëntservicebureau helpt je graag

met het beantwoorden van al je vragen

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-phone

088-779 47 90

roundicon-transparant-chat

Veelgestelde vragen