SeysCentra leert uw kind eten in 12 stappen

Eetproblemen

SeysCentra leert uw kind eten in 12 stappen 

Als uw kind niets eet of drinkt, is dat moeilijk voor het hele gezin. Als ouder bent u vaak ten einde raad. Gelukkig bestaat er voor voedselweigering een goede behandeling bij SeysCentra. In 12 stappen leert het kind weer eten, volgens een wetenschappelijk onderbouwde methode. SeysCentra is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en jongeren met of zonder een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Dit kan thuis met online ondersteuning, via dagbehandeling of – als het niet anders kan - intern bij SeysCentra.

"Susan is drie jaar en heeft het syndroom van Down. Zij is te vroeg geboren en sinds haar geboorte weigert zij eten. SeysCentra neemt haar 6 maanden op: 24 uur per dag. Thuis gaat de behandeling verder. Na een jaar haalt Susan haar 'eetdiploma'." 
  

Wat is chronische voedselweigering? 

De meeste kinderen leren instinctief vanzelf eten. Toch komen voedings- en eetproblemen ook bij gezonde kinderen relatief vaak voor. Zo'n 25 tot 40% van alle kinderen in de voorschoolse leeftijd heeft problemen met eten. Meestal verdwijnen die problemen weer. Soms treedt echter een langdurige stoornis op bij het normale ontwikkelingsproces van leren eten. Dan is de kans op het ontstaan van chronische voedselweigering heel groot. Vooral bij kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, bij te vroeg geboren kinderen en kinderen met een te laag geboortegewicht. 

Onder eetproblemen verstaan we: 

  • selectief of zeer beperkt eten; 
  • ophalen en braken van voeding; 
  • angst voor slikken en niet zelf willen eten; 
  • complete weigering van vast en vloeibaar voedsel. 

Het eetprobleem heeft vaak een flinke invloed op het gezinsleven. Ouders gaan aan zichzelf twijfelen en stuiten op onbegrip bij familie en vrienden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]