Consultatie eetproblemen en voedselweigering

Eerst een gesprek

Voordat we uw kind in behandeling kunnen nemen, voert u eerst een gesprek met een arts en GZ-psycholoog van SeysCentra. Na dit consultgesprek geven we u advies over de behandeling van uw kind.

Na een positief besluit over een dagbehandeling volgt een bezoek aan de behandellocatie. Daar krijgt u een rondleiding. Wanneer de startdatum bekend is vindt er een intakegesprek plaats met de betrokken behandelaar en persoonlijk begeleider van uw kind.   

Ouders erbij betrekken

Het team van SeysCentra betrekt ouders vanaf het begin bij de behandeling van het kind. In eerste instantie gebeurt dit door video-informatie en videobespreking van het sessieverloop. Dat heeft als doel ouders vertrouwd te maken met de behandelprincipes. In de slotfase van de behandeling werkt het team beide ouders systematisch in bij de uitvoering van eetsessies. Dit gebeurt thuis en op de locatie van de dagbehandeling. Ondersteuning wordt ook online gegeven.

"Christien is een meisje van vier met een ontwikkelingsachterstand. Zij heeft sinds de geboorte niet gegeten. Ze is volledig afhankelijk van de voedingssonde. Sinds haar tweede levensjaar braakt ze meerdere keren per dag. Gedragsmatige behandeling leert haar volledig via de mond te eten. Ondersteund door medicijnen braakt Christien niet meer. Haar verzorgers konden de neus-maagsonde definitief verwijderen. De medicatie is inmiddels afgebouwd."

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]