Over SeysCentra

Behandelcentrum SeysCentra is gespecialiseerd in de behandeling van voedselweigering en onzindelijkheid, bij kinderen met of zonder verstandelijke beperking. Onze aanpak is effectief en wetenschappelijk onderbouwd.

Lees meer

SeysCentra_eetproblemen_blok_behandelmethodes
SeysCentra_eetproblemen_behandeling_alg

Een verwijzing, en nu? 

Wanneer een kind door een kinderarts of kinder- en jeugdpsychiater bij SeysCentra terechtkomt, dan heet dat een verwijzing. Wanneer het kind na deze verwijzing daadwerkelijk is aangemeld volgt er eerst een intern overleg. Dan wordt specifieke situatie van het kind voor een eerste oriëntatie besproken in het multidisciplinaire overleg. Daaruit komt (meestal) een (voorlopig) behandeladvies.

Lees meer

Wachttijden

We doen altijd ons uiterste best om kinderen zo snel mogelijk in behandeling te nemen. Als specialist in de behandeling van eetproblemen en zindelijkheidsproblematiek, krijgen we aanmeldingen uit het hele land. Wachttijden zijn daardoor helaas niet te vermijden. 

Actuele wachttijden

SeysCentra_eetproblemen_LP_kind_herkennen
SeysCentra_eetproblemen_LP_kind_aanmerking[No text in field]

Locaties

SeysCentra heeft verschillende vestigingen in Nederland, in de provincies Gelderland, Limburg en Utrecht. Bij de vestiging in Malden (Gelderland) is zowel ambulante, dag- als 24-uursbehandeling mogelijk. De locaties in Utrecht en Maastricht hebben alleen ambulante en dagbehandeling. Onlangs openden we onze vierde vestiging, in Zwijndrecht (Zuid-Holland).

Bekijk alle locaties

Kosten en vergoeding 

Is er geen sprake van een WLZ indicatie en is een kind jonger dan 18 jaar? Dan worden de kosten voor behandeling bij SeysCentra vergoed door de gemeente, vanuit de Jeugdwet. 

Lees meer

SeysCentra_eetproblemen_LP_jongere_herkennen
SeysCentra_onzindelijkheid_behandeling-algemeen

Toilettraining

In 1998 ontwikkelde Pieter Duker de behandeling van onzindelijkheid bij mensen met een verstandelijke beperking. Wetenschappelijk validatie volgde in de drie jaar die daarop volgden. De goede resultaten leidden tot vele hulpvragen van ouders en kinderen. Op dit moment houdt een team van behandelaars zich dagelijks bezig met zindelijkheidstrainingen op een van onze locaties.

SeysCentra tegenwoordig

Inmiddels heeft SeysCentra in Nederland verschillende vestigingen voor behandeling van restrictieve en selectieve voedselweigering en behandeling van onzindelijkheid. We behandelen daarbij in de regel kinderen en jongeren tot de leeftijd van 18 jaar. Door de jaren heen is onze eetkliniek uitgegroeid tot een landelijk expertisecentrum waar we zeer specialistische behandeling bieden.

SeysCentra_home_blok_hoe-kom-ik-terecht-bij

Het cliëntservicebureau helpt je graag

met het beantwoorden van al je vragen

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-phone

088-779 47 90

roundicon-transparant-chat

Veelgestelde vragen