SeysCentra behandeling voor kinderen die niet zindelijk zijn

Onzindelijkheid

Effectieve training voor kinderen die onzindelijk zijn

De meeste kinderen worden zonder enige moeite zindelijk. Dat geldt niet altijd voor kinderen met een verstandelijke beperking of autisme. Zij hebben vaak problemen met zindelijk worden: voor urine en ontlasting, zowel overdag als ’s nachts (denk aan bedplassen). Speciaal voor hen ontwikkelde SeysCentra een effectieve training. We bieden interne zindelijkheidstrainingen. Daarbij trainen we uw kind een week op één van de behandelcentra. Dit kan gaan om dag- of 24 uursbehandeling. Bij de intake wordt bekeken welke wijze van behandelen voor uw kind het meest effectief is. Het succes van de behandelingen is wetenschappelijk onderbouwd.

"Tim is 7 jaar. Ondanks verwoede pogingen van ouders en school lukt het Tim niet om zindelijk te worden. SeysCentra stelt een zindelijkheidsprogramma op, helemaal gericht op Tim. Na de training gebeuren er nauwelijks ‘ongelukjes’ meer. Tim kan nu zelf aangeven wanneer hij naar het toilet moet. Ook kan hij zich hygiënisch verzorgen na toiletbezoek. De vooruitgang is blijvend."

Wat is onzindelijkheid?

Het belang van zindelijkheid of continentie is groot voor de ontwikkeling, het welbevinden, de kwaliteit van bestaan en gezondheid van kinderen. De grootste bedreiging vormt sociale uitsluiting. Daarnaast leidt jarenlang gebruik van luiers tot een flinke kostenpost. Natuurlijk ondernemen ouders voortdurend pogingen om hun kind zindelijk te maken. Dat gaat gepaard met veel teleurstellingen. Het resultaat is vaak dat het kind dag en nacht een luier moet blijven dragen. Mogelijk ontwikkelt het zelfs angst voor het toilet. Dankzij het team zindelijkheidsprobelmatiek van SeysCentra is er een succesvolle behandeling.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. [ SLUITEN ]