SeysCentra_Zoekt_Testimonial-Jessie

‘Bij SeysCentra krijg je alle ruimte voor ontwikkeling’

Orthopedagoog Jessie zit helemaal op haar plek bij SeysCentra. Niet alleen houdt ze van de dynamiek van het intensief (samen)werken met kinderen en hun ouders. Ze krijgt ook nog eens alle ruimte om zich te ontwikkelen en zo te bouwen aan haar eigen toekomst.  

 

“Werken in de zorg heeft me altijd al aangetrokken”, vertelt Jessie. “Mede daarom ben ik Pedagogische Wetenschappen gaan studeren. Tijdens mijn studie deed ik een klinisch practicum en vervolgens mijn masterstage bij SeysCentra. Ik was verkocht. De diversiteit van de doelgroep, de problematiek, het directe contact met het kind, de ouders en met kind en ouders samen: hier wilde ik werken! In januari 2014 ben ik begonnen, als orthopedagoog bij het team voedselweigering."

 

Eigen verhaal

Vanaf het allereerste begin voelt Jessie zich helemaal op haar plek bij SeysCentra. “Het werken hier is specialistisch, omdat je je vooral richt op de thema’s eten of zindelijkheid. Toch is het werk inhoudelijk heel divers, omdat ieder kind en iedere ouder zijn of haar eigen verhaal heeft. Elke voorgeschiedenis en situatie is anders. Vanwege al die verschillen moet je nieuwsgierig zijn, out of the box durven denken, buiten de gebaande paden willen treden. Dit in combinatie met de dynamiek van het zelf mogen behandelen is uitdagend en geeft me veel energie.”

 

Persoonlijke groei

Veel tijd is er binnen SeysCentra voor persoonlijke groei, weet Jessie uit ervaring. “Als medewerker krijg je alle ruimte voor eigen ontwikkeling. Wil je graag een cursus of opleiding volgen die jou en daarmee de organisatie verder brengt, dan is er veel mogelijk. Zelf ben ik bezig met mijn opleidingstraject tot NVO orthopedagoog-generalist dat ik binnenkort verwacht af te ronden. Ook worden er interne scholingsdagen opgezet. Een tijdje terug is een basiscursus cognitieve gedragstherapie georganiseerd. Binnenkort staat het vervolg op het programma.”

 

Verdieping
Jessie, die begin dit jaar is overgestapt naar het zindelijkheidsteam om zich meer in de breedte te ontwikkelen, merkt dat ze zich de afgelopen jaren behoorlijk heeft kunnen ontwikkelen. “Behalve mijn praktijkervaring heeft ook mijn aanvullende opleiding ervoor gezorgd dat ik steeds meer verdieping vind in het vak. Ik ben gegroeid in mijn stijl van mensen benaderen. Verder heb ik geleerd hoe ik ouders gerichter bij de behandeling kan betrekken en heb ik meer oog voor wat het voor ouders betekent als ik iets zeg of doe.”

 

Naar Zwijndrecht
Dat Jessie na bijna vijf jaar nog steeds op haar plek zit bij SeysCentra, is duidelijk. Sterker nog: binnenkort verruilt ze haar vertrouwde stek in Malden om te helpen bij de opzet van de nieuwe locatie in Zwijndrecht. “Dat is een kans die ik niet wil laten lopen. Ik werk heel graag met deze doelgroep, bij de organisatie, bij de mensen die het doen. Voor hen iets mogen betekenen, terwijl ik elke dag opnieuw op een mooie manier met mijn vak bezig ben en nog steeds groei in mijn rol; dat is het mooiste dat er is.”

 

 

Is deze baan ook iets voor jou?

Bekijk de vacature gedragswetenschapper, voor onze nieuwe locatie in Zwijndrecht.


Het cliëntservicebureau helpt je graag

met het beantwoorden van al je vragen

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-phone

088-779 47 90

roundicon-transparant-chat

Veelgestelde vragen