SeysCentra_Zoekt_Testimonial-Sanneke

‘In mijn baan weet ik nooit wat de dag zal brengen’

Na wat omzwervingen door de organisatie startte orthopedagoog Sanneke een jaar geleden als behandelaar op locatie Malden om te doen wat ze het leukst vindt: keihard werken om kinderen met voedingsproblematiek te helpen, altijd in nauwe samenwerking met de ouders. 

 

“Na mijn stage en wat invalwerk ben ik in 2009 officieel bij SeysCentra begonnen, als behandelaar op de toen nieuwe locatie Haarzuilens. In de jaren erna heb ik nog een tijdlang binnen het ambulante team gewerkt. Hier hield ik me vooral bezig met zindelijkheidsproblematiek. Dat was leuk, maar mijn hart lag toch echt bij het intensief mogen behandelen van kinderen met complexe eetproblemen. Ik was dan ook heel blij toen er een plekje vrijkwam in het eetteam in Malden.”

 

Dynamiek

Waar veel van haar collega’s bij andere instellingen als orthopedagoog in meer of mindere mate een bureaufunctie hebben, staat Sanneke naar eigen zeggen ‘met de voeten in de klei’. “Ik ben bijna elk moment van de dag aan het behandelen, ga van de ene naar de andere sessie. Dat is hard werken en altijd weer een uitdaging. Door de dynamiek in mijn baan weet ik nooit wat een dag gaat brengen. Ik vind dat heerlijk, haal daar veel voldoening uit. Net als mijn collega’s trouwens, met wie ik vaak overleg. Dat in een team met elkaar sparren en met anderen meedenken, is sowieso heel belangrijk in een intensief en specialistisch werkveld als het onze. Je moet altijd scherp zijn.”

 

Dat ene zetje

In de bijna 10 jaar die ze nu bij SeysCentra werkt, is de organisatie volgens Sanneke niet alleen gegroeid, maar ook professioneler geworden. “Behandeling wordt altijd multidisciplinair ingezet, volgens de laatste wetenschappelijke methodes. In de behandeling spelen ouders altijd een belangrijke rol. Zo passen we bijvoorbeeld niet alleen EMDR-behandelingen toe bij het kind, maar ook bij de ouder of ouders als daar aanleiding voor is. Verder betrekken we regelmatig externe disciplines bij de behandeling. We hebben veel expertise in huis, maar een kinderpsychiater bijvoorbeeld geeft soms net dat ene zetje wat nodig is om een traject te laten slagen.”

 

Goede eter

En dat ‘slagen van een traject’ betekent lang niet altijd dat een kind als goede eter weer naar huis gaat. Sanneke: “Momenteel behandel ik een jongen met forse autismeproblematiek. Hij is nu 8 maanden hier. Met zijn ouders heb ik afgesproken dat we de laatste fase van de behandeling ingaan, ook al eet hij niet zoals andere kinderen van zijn leeftijd. De ouders weten hoe ze hun zoon kunnen helpen bij het eten van een warme maaltijd, waarbij ik ze op afstand coach. Of de jongen ooit een perfect afgestemde maaltijd gaat eten, weet ik niet. Toch is de behandeling geweldig geslaagd, omdat de jongen stappen heeft gezet die wij én zijn ouders niet voor mogelijk hadden gehouden.” 

 

 

Is deze baan ook iets voor jou?

Bekijk de vacature gedragswetenschapper, voor onze nieuwe locatie in Zwijndrecht.


Het cliëntservicebureau helpt je graag

met het beantwoorden van al je vragen

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-phone

088-779 47 90

roundicon-transparant-chat

Veelgestelde vragen