Behandelprogramma voor jongeren

SeysCentra_onzindelijkheid_content_herkenning_jongere

Veel jongeren zijn er echt aan toe om zindelijk te worden als ze bij ons komen. Ze willen dat het verandert. Met jouw aanmelding bij SeysCentra heb je daarom al een belangrijke eerste stap gezet.

Naast de bestaande behandelvormen doen wij ook onderzoek naar het effect van standaard urotherapie (blaastherapie) bij kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis. Deze behandeling is voor kinderen die nog weinig (of helemaal geen) zindelijkheidsbehandeling hebben gehad, maar vraagt ook uitdaging in de toepassing bij onze doelgroep. Het voordeel van het kunnen toevoegen deze behandeling is een kortere wachttijd, minder reistijd en een laag intensiever traject. Het deelnemen aan dit onderzoek sluit het kunnen volgen van een intensieve training niet uit.

Eenmaal in behandeling hanteren we een individuele, wetenschappelijk onderbouwde aanpak. Eerst bekijken we wat jij nodig hebt om zindelijk te worden en te blijven. En vervolgens werken we daar in kleine stappen naartoe. 

 

Behandellocatie voor zindelijkheid

SeysCentra heeft in Malden een speciale behandellocatie voor de behandeling van zindelijkheidsproblemen. Hier kunnen maximaal vier kinderen en/of jongeren tegelijkertijd een training volgen. We zorgen voor zoveel mogelijk trainingsmomenten op een dag. Alles om een intensieve behandeling te kunnen bieden. Eerst krijg je een eigen wc in een eigen ruimte. En van daaruit maken we systematisch stappen naar een natuurlijke omgeving.

Wat heb jij nodig?

Hoe zit het op dit moment met jouw toiletvaardigheden? Zijn er veel ongelukjes en is hierin een patroon te herkennen? Of is er sprake van ophouden? En hoe reageer jij daarop? Op dag één voeren we een zogeheten basislijn-meting uit en bepalen we hoe de behandeling er verder uit komt te zien.

Training op de behandellocatie, thuis en op school

Tijdens de behandeling gaan we stapsgewijs te werk; van een kleine afstand tot de wc naar een steeds grotere afstand, in de gezamenlijke ruimte. Zo komen we geleidelijk aan terecht in een normale situatie. Na twee weken intensieve training op onze locatie gaat jouw behandeling in de regel thuis en op school verder, onder begeleiding van onze professionals.

Telefonisch contact en advies

Na de behandeling blijven we jouw voortgang ook nog enige tijd volgen, door regelmatig telefonisch contact te hebben en waar nodig te adviseren. Het uiteindelijke streven is dat je voortaan volledig op eigen initiatief naar de wc gaat, op verschillende momenten en plekken.

Lees ook:
Hoe herken je zindelijkheidsproblemen?
Hoe kom ik in aanmerking voor behandeling?


Het cliëntservicebureau helpt je graag

met het beantwoorden van al je vragen

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-phone

088-779 47 90

roundicon-transparant-chat

Veelgestelde vragen