SeysCentra_eetproblemen_LP_kind_aanmerking

Informatie voor verwijzers

Heb je in je beroepspraktijk te maken met kinderen of jongeren tot 18 jaar die voedsel weigeren of die te lang onzindelijk blijven? En lijken ze maar geen progressie te boeken? Dan kan SeysCentra uitkomst bieden. Onze methodes voor het behandelen van ARFID (Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder) en zindelijkheidsproblematiek zijn wetenschappelijk onderbouwd en bewezen succesvol.  

SeysCentra_eetproblemen_LP_kind_behandeling

Behandelprogramma's

Geen kind is hetzelfde en geen probleem is hetzelfde. Onze behandelprogramma’s zijn daarom altijd maatwerk: voor ieder kind maken we een individueel behandelplan. Wel kent onze aanpak enkele vaste uitgangspunten.

Lees meer

SeysCentra_eetproblemen_LP_jongere_aanmerking

Procedure bij verwijzing

Aanmelden voor een behandelprogramma bij SeysCentra kan alleen met een verwijzing door een arts of specialist. Lees meer over de procedure die we hanteren bij het aanmelden van kinderen of jongeren.

Lees meer

Web_SeysCentra_Contact_Locatie

Onze partners

SeysCentra werkt intensief samen met verschillende universiteiten, ziekenhuizen en andere partners. En het aantal samenwerkingsverbanden wordt steeds groter. Bekijk met welke partners wij samenwerken.

Lees meer 

Onderzoek

Wij gebruiken wetenschappelijk onderzoek om de effectiviteit van onze behandelmethodes te meten, om nieuwe methodes te ontwikkelen, en om de resultaten van onze behandelprogramma’s steeds verder te verbeteren.

Lees meer

 

Web_SeysCentra_Verwijzers_Onderzoek
Web_SeysCentra_Verwijzers_Publicaties

Publicaties

Regelmatig verschijnen er publicaties over ARFID en zindelijkheidsproblematiek met bijdragen van wetenschappers en onderzoekers die verbonden zijn aan SeysCentra. Voor wie zich verder wil verdiepen, hebben we deze publicaties op een rijtje gezet.

Lees meer

SeysCentra_home_blok_eetprobleem

ARFID

Wat is ARFID precies? Hoe herken je een Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder? En is ARFID te behandelen? Hier vind je meer informatie over ARFID, inclusief een factsheet en een interview met bijzonder hoogleraar voedings- en eetstoornissen Sandra Mulkens. 

 

Lees meer


Het cliëntservicebureau helpt je graag

met het beantwoorden van al je vragen

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-phone

088-779 47 90

roundicon-transparant-chat

Veelgestelde vragen