Kosten en vergoeding

Vergoeding van behandeling vanuit de gemeente 

 

SeysCentra valt per 1 januari 2015 onder het Landelijk Transitie Arrangement (LTA) van de nieuwe Jeugdwet. In het LTA staan de afspraken beschreven tussen alle gemeenten en zorgaanbieders die in aanmerking komen voor landelijke afspraken over specialistische functies. Zo ook de specialistische functies van SeysCentra. 

 

In de praktijk betekent dit dat SeysCentra niet vooraf in gesprek hoeft te gaan met gemeenten over het vergoeden van de behandeling. Hierover zijn landelijke afspraken gemaakt. 

 

Gemeenten vergoeden de behandeling voor jongeren onder 18 jaar echter uitsluitend wanneer er sprake is van doorverwijzing van een specialist.  


Vergoeding bij een Wlz indicatie


Wanneer een kind een Wlz indicatie heeft, geldt een andere procedure. Behandelingen worden dan niet vanuit de Jeugdzorg betaald. Een behandeling bij SeysCentra kan dan slechts plaatsvinden onder voorbehoud van financiering. 


Wanneer een kind een Wlz indicatie heeft, kan de ouder/verzorger financiering aanvragen bij een van de onderstaande drie instanties: 

- zorgkantoor
- gemeente
- zorgverzekeraar


In afwachting van duidelijkheid over de financiering, zal SeysCentra het aanmeldingstraject al wel opstarten. Maar de behandeling wordt pas uitgevoerd na schriftelijke toezegging van financiering van een van de genoemde instanties.  

Voor vragen over de financiering kunt u contact met ons opnemen via 088-779 47 90. 


Het cliëntservicebureau helpt je graag

met het beantwoorden van al je vragen

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-phone

088-779 47 90

roundicon-transparant-chat

Veelgestelde vragen