Wachttijden

SeysCentra_Contentpagina_behandeling_wachttijden

We doen onze uiterste best om zo snel mogelijk met een behandeling te beginnen. Als specialist op het gebied van eetproblemen en onzindelijkheidsproblematiek, krijgen we echter aanmeldingen uit het hele land. We zijn actief in het realiseren van uitbreiding van onze behandelplekken. Helaas gaat dat minder snel dan gewenst en zijn lange wachttijden niet te vermijden. Wij vragen je begrip hiervoor.

Heb je al een intakegesprek of consult gehad? In de tijd tussen de intake en de start van de behandeling neemt de behandelaar regelmatig contact op om te informeren hoe het gaat met het kind (ongeveer iedere 6 weken).

 

Onderstaande tijden zijn een inschatting op basis van de huidige wachtlijst. Periodiek wordt dit overzicht bijgewerkt. De wachttijd wordt weergegeven in weken en geldt vanaf het moment dat alle gevraagde gegevens zijn aangeleverd tot aan de intake. Helaas is het lastig een exacte inschatting van de wachttijd te maken doordat behandelingen kunnen uitlopen.
Aan onderstaand overzicht kunnen daarom geen rechten worden ontleent. 

 

Eetproblemen / ARFID

  

De wachttijd wordt weergegeven in weken en geldt vanaf het moment dat alle gevraagde gegevens zijn aangeleverd tot aan de intake.

Update 23-07-2024:

 

Locatie
   Van aanmelding tot intake Van intake tot start behandeling
ARFID
Malden
32 weken  27 weken
     
ARFID
Maastricht
32 weken  16 weken 
     
ARFID
Utrecht
40 weken 27 weken 
     
ARFID Zwijndrecht 29 weken 7 weken

Onzindelijkheid

In de meeste gevallen vindt behandeling bij onzindelijkheid plaats op onze locatie in Malden.

De wachttijd wordt weergegeven in weken en geldt vanaf het moment dat alle gevraagde gegevens zijn aangeleverd tot aan de intake.
Update 23-07-2024:

   Van aanmelding tot intake  Van intake tot start behandeling
Zindelijkheid  16 weken 14 weken

Voor de bestaande behandelvormen bestaat de wachttijd uit 3 fasen:

  • Fase 1: Aanmeldfase: In deze fase vragen we informatie op, bij u en eventueel bij andere hulpverleners. Hoe sneller we de informatie binnen hebben, hoe sneller we over kunnen gaan naar de intakefase. De aanmeldfase duurt, afhankelijk van de snelheid waarmee alle informatie wordt ontvangen, 2-3 maanden en is onder andere afhankelijk van hoeveel we zelf nog moeten opvragen en met wie (inhoudelijk) contact noodzakelijk wordt geacht. Een behandelaar van SeysCentra neemt in deze fase telefonisch contact met u op om de informatie die we nodig hebben toe te lichten. Gedurende de aanmeldfase staat u nog niet op de wachtlijst voor de intakefase.
  • Fase 2: Als alle informatie binnen is gaat de intakefase van start. Deze fase bestaat uit 3 delen: het beoordelen van de aanmelding, het intakegesprek en het adviesgesprek.
  • Fase 3: De behandeling zelf. Hierin krijgt ieder kind een individueel plan, dat is afgestemd op de specifieke hulpvraag. Het is helaas niet mogelijk een indicatie te geven hoelang deze fase duurt, omdat dit afhankelijk is van meerdere factoren en sterk individueel afhankelijk. 

Naast de bestaande behandelvormen doen wij ook onderzoek naar het effect van standaard urotherapie (blaastherapie) bij kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis. Deze behandeling is voor kinderen die nog weinig (of helemaal geen) zindelijkheidsbehandeling hebben gehad, maar vraagt ook uitdaging in de toepassing bij onze doelgroep. Het voordeel van het kunnen toevoegen van deze behandeling is, minder reistijd en een laag intensiever traject. Indien u aan dit programma wilt deelnemen kunt u dit bij aanmelding aan ons doorgeven. Het deelnemen aan dit onderzoek sluit het kunnen volgen van een intensieve training niet uit.

 


Het cliëntservicebureau helpt je graag

met het beantwoorden van al je vragen

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-phone

088-779 47 90

roundicon-transparant-chat

Veelgestelde vragen