Wachttijden

SeysCentra_Contentpagina_behandeling_wachttijden

We doen onze uiterste best om zo snel mogelijk met een behandeling te beginnen. Als specialist op het gebied van eetproblemen en onzindelijkheidsproblematiek, krijgen we echter aanmeldingen uit het hele land. We zijn actief in het realiseren van uitbreiding van onze behandelplekken. Helaas gaat dat minder snel dan gewenst en zijn lange wachttijden niet te vermijden. Wij vragen je begrip hiervoor.

Heb je al een intakegesprek of consult gehad? In de tijd tussen de intake en de start van de behandeling neemt je behandelaar regelmatig contact op voor updates over de wachttijd (ongeveer iedere 6 weken).

 

Onderstaande tijden zijn een inschatting op basis van de huidige wachtlijst. Periodiek wordt dit overzicht bijgewerkt. De wachttijd wordt weergegeven in maanden en geldt vanaf het moment van verwijzen tot aan de behandeling. Houd op dit moment rekening met de volgende wachttijden:

 

Eetproblemen / ARFID

  

De wachttijd wordt weergegeven in maanden en geldt vanaf het moment van verwijzen tot aan de behandeling.

 

 

Update 15-12-2022:

 

Malden 24-uurs behandeling 9 - 12 maanden
   dagbehandeling 12 maanden
 Maastricht  dagbehandeling 10 maanden 
 Utrecht  dagbehandeling 14 - 16 maanden
 Zwijndrecht  dagbehandeling 14 15 maanden

Onzindelijkheid

Voor de bestaande behandelvormen gelden de volgende wachttijden:

Fase 1: We vragen informatie op bij u en eventueel andere hulpverleners. Hoe sneller we de informatie binnen hebben, hoe sneller we over kunnen gaan naar fase 2. Deze eerste fase duurt, afhankelijk van de snelheid waarmee alle informatie wordt ontvangen, 2-3 maanden. Fase 2: Het behandelproces gaat van start. Dit proces bestaat uit 3 fases: het beoordelen van de aanmelding, het intakegesprek en de behandeling zelf. Op 01-01-2023 bedraagt de wachttijd voor fase 2:  

Locatie Malden*               - 24-uurs behandeling      4-7 maanden 
   - dagbehandeling 4-7 maanden

*In de meeste gevallen vindt behandeling bij onzindelijkheid plaats op onze locatie in Malden. 

Naast de bestaande behandelvormen doen wij ook onderzoek naar het effect van standaard urotherapie (blaastherapie) bij kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis. Deze behandeling is voor kinderen die nog weinig (of helemaal geen) zindelijkheidsbehandeling hebben gehad, maar vraagt ook uitdaging in de toepassing bij onze doelgroep. Het voordeel van het kunnen toevoegen van deze behandeling is een kortere wachttijd, minder reistijd en een laag intensiever traject. Indien u aan dit programma wilt deelnemen kunt u dit bij aanmelding aan ons doorgeven. Het deelnemen aan dit onderzoek sluit het kunnen volgen van een intensieve training niet uit.

 


Het cliëntservicebureau helpt je graag

met het beantwoorden van al je vragen

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-phone

088-779 47 90

roundicon-transparant-chat

Veelgestelde vragen