Een verwijzing, en nu?

Wanneer een kind door een kinderarts of kinder- en jeugdpsychiater bij SeysCentra is aangemeld, wordt het proces van intake opgestart.

Eerst wordt zijn of haar specifieke situatie voor oriëntatie besproken in ons multidisciplinaire overleg. In dit eerste overleg streven we ernaar om een (voorlopig) behandeladvies uit te brengen. Na dit overleg worden de ouders en hun kind uitgenodigd voor een intakegesprek of voor een consult. 

Wanneer een intakegesprek en wanneer een consult? 

  • Er is sprake van een intakegesprek wanneer er in het eerste multidisciplinaire overleg al een behandeladvies is gevormd. Dit behandeladvies wordt tijdens het intakegesprek met de ouders gedeeld. 
  • Er is sprake van een consult wanneer er vanuit het hierboven genoemde multidisciplinair overleg nog aanvullende vragen zijn. Dit consult is nodig om daarna alsnog tot een (voorlopig) behandeladvies te komen. 

De behandelaar die aanwezig is bij de intake of het consult is vanaf dan ook het eerste aanspreekpunt. Ongeveer iedere 6 weken zal de behandelaar contact opnemen, voor updates over de wachttijd en om gedurende de wachttijd de hulpvraag van het kind te blijven volgen. En natuurlijk neemt de behandelaar contact op zodra de uiteindelijke startdatum van de behandeling bekend is. 


Het cliëntservicebureau helpt je graag

met het beantwoorden van al je vragen

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-phone

088-779 47 90

roundicon-transparant-chat

Veelgestelde vragen