Een verwijzing, en nu?

SeysCentra_website_contentpagina_verwijzing-en-nu

Na verwijzing door een arts of specialist, bespreken wij elke aanmelding eerst inhoudelijk in ons multidisciplinaire overleg. Na een eerste beoordeling van de verwijzing bespreken wij het aangemelde kind inhoudelijk in ons multidisciplinaire overleg. Indien behandeling bij SeysCentra tot de mogelijkheden behoort wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Later in het traject volgt een uitnodiging voor een intake of consultgesprek. Daarbij streven we ernaar om al een (voorlopig) behandeladvies uit te brengen.

Wanneer een intakegesprek en wanneer een consult?

  • Je krijgt een intakegesprek als er al een (voorlopig) behandeladvies uit het eerste multidisciplinaire overleg is gekomen. Dit behandeladvies bespreken we tijdens het intakegesprek met de ouders en het kind.
  • Er is sprake van een consult wanneer het multidisciplinaire overleg nog tot aanvullende vragen heeft geleid. Zo’n consult is dan nodig om alsnog tot een (voorlopig) behandeladvies te komen.

De behandelaar met wie je het intakegesprek of consult hebt is vanaf dat moment ook jullie eerste aanspreekpunt.

Wachttijden

Vanwege onze wachttijden is er nog enige tijd te overbruggen tussen het intakegesprek of consult en de daadwerkelijke start van de behandeling. Daarom neemt je behandelaar ongeveer iedere 6 tot 8 weken contact op, voor updates over de wachttijd en om te volgen of er veranderingen zijn in je hulpvraag. Natuurlijk krijg je ook bericht als de startdatum van de behandeling bekend is. Ongeveer 6 weken voor de daadwerkelijke startdatum word je uitgenodigd voor een gesprek om afspraken te maken over de start van het behandeltraject en om praktische zaken die daarmee samenhangen te bespreken.

Bekijk onze wachttijden


Het cliëntservicebureau helpt je graag

met het beantwoorden van al je vragen

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-phone

088-779 47 90

roundicon-transparant-chat

Veelgestelde vragen