Maatregelen rondom het coronavirus

Update 28 april 2020

SeysCentra volgt de aanwijzingen van de Rijksoverheid en het RIVM rondom het Coronavirus op de voet. We treffen daarbij passende maatregelen en beogen de zorg waar mogelijk zoveel als mogelijk doorgang te laten vinden.

Op grond van de maatregelen worden intakes en consulten sinds half april 2020 via beeldbellen uitgevoerd.

Wat betreft de behandeling van ARFID hebben we kinderen aanvankelijk alleen bij hoge uitzondering op ons behandelcentrum toegelaten. De meeste kinderen verbleven in de thuissituatie en werden begeleid via beeldbellen. Op grond van de nieuwe adviezen van 21 april zien wij mogelijkheden om onze behandelingen op de behandellocaties weer geleidelijk op te starten vanaf 6 mei 2020. Het gaat dan om de behandeling van kinderen in de basisschoolleeftijd. Mogelijk zullen wij dat vanaf 1 juni kunnen gaan uitbreiden voor oudere kinderen.

Wat betreft de behandeling van onzindelijkheidsproblematiek gaan we onze behandeling op onze locatie weer opstarten vanaf 11 mei 2020. We houden daarbij rekening met de richtlijnen die vanuit het RIVM gesteld zijn.

Er zijn speciale protocollen ontwikkeld om de behandelingen en het verblijf op onze groepen veilig uit te voeren. 

Daar waar de kans op besmetting aanwezig zou kunnen zijn, gebruiken onze medewerkers beschermingsmiddelen. Ook worden deurklinken, speelgoed en meubilair extra schoongemaakt. Onze medewerkers meten 2x per dag hun temperatuur en de eerdere maatregelen van hand- en hoesthygiëne blijven van kracht. Kinderen met koorts, hoesten of diarree moeten thuis gehouden worden tot de klachten 24 uur verdwenen zijn.


Het cliëntservicebureau helpt je graag

met het beantwoorden van al je vragen

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-phone

088-779 47 90

roundicon-transparant-chat

Veelgestelde vragen