SeysCentra_zoekt_Testimonial-Anke

‘Ieder kind is welkom bij SeysCentra'

Bij het horen van de naam ‘SeysCentra’ beginnen de ogen van persoonlijk begeleider Anke spontaan te twinkelen. Al ruim vier jaar verzorgt en activeert ze kinderen met eet- en zindelijkheidsproblemen. Een baan die haar op het lijf is geschreven. 

 

Anke begon haar carrière in 2014 bij SeysCentra in Maastricht waar ze als persoonlijk begeleider een nieuwe behandelgroep mee hielp opstarten. “Ik had in een medisch kleuterdagverblijf gewerkt en vond het geweldig om mijn ervaring in te zetten, me te verdiepen in chronische en selectieve voedselweigering. Na een tijdje ben ik verhuisd naar Cuijk, waardoor ik de overstap kon maken naar Malden. Hier ben ik ook avond- en nachtdiensten gaan draaien”.

 

Creatief en flexibel

Als persoonlijk begeleider is Anke verantwoordelijk voor de zorg en activering van kinderen en jongeren op de behandelgroepen. “Met mijn collega’s bied ik, ondersteunend aan de behandeling, ontwikkelingsgerichte activiteiten aan. Daarbij rekening houdend met ieders leefwereld en ontwikkelingsniveau. Het is fantastisch om in het verlengde van de behandeling te mogen bijdragen aan het welzijn van de kinderen en jongeren. Ze hebben al veel meegemaakt in hun leven en zijn rondom de behandeling soms gespannen. Hier spelen we op in via creatieve activiteiten, sensopatisch spel, fantasiespel en beweging. Zo stimuleren we meteen de cognitieve ontwikkeling. In mijn werk ben ik creatief en flexibel bezig, ik dein mee op wat de kinderen nodig hebben.

 

Voelen en proeven

Op de locatie in Malden volgt bijna de helft van de kinderen een 24-uursbehandeling. Het is dan ook niet zo vreemd dat het thema ‘eten’ op het dagelijkse menu staat. Anke: “Elke avond gaan we met de kinderen aan tafel, net zoals ze thuis doen. Ze komen zo in aanraking met de geur van voedsel, mogen het eten voelen en proeven, op hun manier ervaren. Ook organiseren we wekelijks activiteiten rondom het thema ‘eten'; het is een onderdeel van de behandeling.”

 

Out of the box

Het mooie van de behandeling volgens Anke is ook dat er niet in hokjes, maar juist ‘out of the box’ wordt gedacht. “SeysCentra is een ‘last resort’ behandelcentrum. Ieder kind is welkom. Dat merk je aan alles. Heel fijn ook is de ruimte voor persoonlijke groei. Zo heb ik mijn certificaat onderwijsassistent gehaald en volg ik momenteel een opleiding holistische peuter- en kleuteryoga. Dat dit uiteindelijk ook de behandeling ten goede komt, geeft mij een goede drive.”

 

Emotioneel betrokken

De afgelopen jaren heeft Anke veel kinderen voorbij zien komen, allemaal met hun eigen verhaal. “Laatst sprak ik een meisje dat door haar cognitieve gedragstherapie begreep hoe het kwam dat ze een eetprobleem had ontwikkeld. Na al die jaren snapte ze eindelijk wat de oorzaak was, wat voor haar een enorme stap vooruit betekende. Het voelt heel bijzonder dat ik haar hierin kan ondersteunen en begeleiden. Nog steeds raakt het me als ik eraan terugdenk, omdat het zo’n mooi moment was. Bij SeysCentra heb ik dan ook niet het gevoel dat ik naar mijn werk ga. Dit is wat ik ben, hier word ik blij van.”

 

 

Is deze baan ook iets voor jou? 

Bekijk onze vacatures.


Het cliëntservicebureau helpt je graag

met het beantwoorden van al je vragen

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-phone

088-779 47 90

roundicon-transparant-chat

Veelgestelde vragen