Behandelprogramma voor kinderen

SeysCentra_onzindelijkheid_content_behandeling_kind

Bij SeysCentra hanteren we een individuele, wetenschappelijk onderbouwde aanpak om jouw kind het gewenste gedrag aan te leren. Eerst bekijken we wat hij of zij nodig heeft om zindelijk te worden en te blijven. En vervolgens werken we daar in kleine stappen en met verschillende methodieken naartoe.

Naast de bestaande behandelvormen doen wij ook onderzoek naar het effect van standaard urotherapie (blaastherapie) bij kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis. Deze behandeling is voor kinderen die nog weinig (of helemaal geen) zindelijkheidsbehandeling hebben gehad, maar vraagt ook uitdaging in de toepassing bij onze doelgroep. Het voordeel van het kunnen toevoegen van deze behandeling is een kortere wachttijd, minder reistijd en een laag intensiever traject. Het deelnemen aan dit onderzoek sluit het kunnen volgen van een intensieve training niet uit.

Na de behandeling volgen we de voortgang van jouw kind ook nog enige tijd, door regelmatig telefonisch contact te hebben en waar nodig te adviseren. Daarbij streven we er altijd naar dat kinderen volledig op eigen initiatief naar de wc gaan, maar soms is klokzindelijkheid het hoogst haalbare.

 

Behandellocatie voor zindelijkheid

SeysCentra heeft in Malden een speciale behandellocatie voor de behandeling van zindelijkheidsproblemen. Hier kunnen maximaal vier kinderen tegelijkertijd een training volgen. We zorgen voor zoveel mogelijk trainingsmomenten op een dag. Alles om een intensieve behandeling te kunnen bieden. Ieder kind begint op een eigen wc in een eigen ruimte. En van daaruit maken we systematisch stappen naar een natuurlijke omgeving.

Wat heeft jouw kind nodig?

Wat laat jouw kind zien aan toiletvaardigheden? Zijn er veel ongelukjes en is hierin een patroon te herkennen? Is er sprake van ophouden? Hoe reageert jouw kind op verschillende situaties? En hoe op complimentjes; wat vindt hij of zij leuk om te doen? Op dag één voeren we een zogeheten basislijn-meting uit en bepalen we hoe de behandeling er verder die week uit komt te zien.

Training op de behandellocatie, thuis en op school

Tijdens de behandeling gaan we stapsgewijs te werk; van een kleine afstand tot de wc naar een steeds grotere afstand, in de gezamenlijke ruimte. Zo komen we geleidelijk aan terecht in een normale situatie. Na twee weken intensieve training op onze locatie gaat de behandeling in de regel thuis en op school verder. Als ouder krijg je te horen hoe je de zindelijkheid van jouw kind het beste verder kunnen stimuleren. En ook leerkrachten krijgen advies van onze professionals. 

Lees ook:
Hoe herken je zindelijkheidsproblemen?
Hoe komt mijn kind in aanmerking voor behandeling?


Het cliëntservicebureau helpt je graag

met het beantwoorden van al je vragen

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-phone

088-779 47 90

roundicon-transparant-chat

Veelgestelde vragen