Eetproblemen bij jongeren

SeysCentra_eetproblemen_content_algemeen_jongeren

Lukt het sporten niet goed omdat je niet genoeg energie hebt? Heb je het idee dat je misschien wel ondergewicht hebt omdat je eten niet zo lekker vindt? Of ben je bang om over te geven als je aan eten denkt? Dit kunnen zomaar wat dingen zijn die te maken hebben met eetproblemen.

Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren als het op eten aankomt. Op zich niks mis mee. Maar sommige jongeren eten zó weinig of zó selectief dat we spreken van een ‘vermijdende/restrictieve voedselinnamestoornis’ ofwel ARFID (Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder). In gewoon Nederlands: voedselweigering.

 

Fysieke én sociale gevolgen van voedselweigering

Als je te weinig of heel selectief eet, dan heeft dat lichamelijke gevolgen. Denk aan ondergewicht, concentratieproblemen of structurele vermoeidheid en lusteloosheid. Maar daarnaast hebben eetproblemen bij jongeren tussen twaalf en achttien jaar vaak ook invloed op sociaal gebied. Het gevoel er niet bij te horen, niet kunnen meedoen met de rest, schaamte over je eetgewoontes. En misschien ook wel ruzie met je ouders. 

Eetprobleem? Wij kunnen helpen!

Bij SeysCentra zien we elke dag hoeveel impact eetproblemen op het leven van jongeren kunnen hebben. Gelukkig zien we ook dagelijks dat we met goede behandelprogramma’s veel kunnen bereiken. Heb jij ook eetproblemen? Of heb je het vermoeden dat hiervan sprake zou kunnen zijn? Wij kunnen je helpen deze aan te pakken.

Lees ook:
Hoe herken je een eetprobleem?
Behandeling van eetproblemen bij jongeren
Hoe kom ik in aanmerking voor behandeling?

 


Het cliëntservicebureau helpt je graag

met het beantwoorden van al je vragen

roundicon-mail

Verstuur een mail

roundicon-phone

088-779 47 90

roundicon-transparant-chat

Veelgestelde vragen